Aktuella öppettider

Vintersäsongen 2025 21 februari – 27 april

Sommarsäsongen 2025 28 juni – 28 september

Trerättersmiddag, kockens val.
Serveras kl. 18.00. Förbokning krävs.
Förbokas senast dagen innan alltid med reservation för att det kan vara fullt eller att det av någon annan anledning inte serveras middag just den kvällen. I september har vi vissa veckor stängt sö-ti. Vintersäsongen har vissa söndagar stängda.
Eftersom vi tar in ett begränsat antal gäster åt gången så rekommenderar vi att boka tidigare än så. Det gäller framför allt er som bor i stuga eller på vandrarhemmet och ev. vill boka måltider i restaurangen. Ev. specialkost måste alltid bokas senast en vecka innan för att vi ska kunna ordna det.

 

 

 

Priser

Helpension
(frukost, lunchpaket/termos samt trerättersmiddag) 1145 sek/p
Halvpension (frukost och trerättersmiddag) 1025 sek/p

Frukost 295 sek/p (serveras alla dagar då det finns boende på hotellet)
Lunchpaket/termos 155 sek/p (erbjuds endast vid bokning av frukost)
Trerättersmiddag 750 sek/p Serveras kl. 18.00.

Samtliga måltider förbokas.

 I år och endast i år 2024 så serverar vi

JULBORD!

30/11 och 7/12 kl. 18.00 795:-/p
1-7/12 serverar vi julbord för grupper.

Restaurang i fjällen, Ren Mat, från jord till bord i Kolåsen.

Vi lagar mat från egna, lokala och ekologiska råvaror. Mat från grunden, precis som förr. Vi har egna djur och köper kött med realtionsmat i tanken. Du vet vem du köper ifrån och hur djuret har haft det. Vi odlar nästan alla våra grönsaker, rotfrukter, bär och kryddor på plats, en riktig fjällträdgård med utsikt över Skäckerfjällen. Tomater, gurkor och squash växer i vårt växthus. Allt är till vår restaurang. Micke, Kolåsenkocken, förädlar även köttråvaran till korvar, skinkor och pastejer och det finns så länge lagret räcker. På hösten är det dags att lägga in, torka och ta hand om det som trädgården har givit. Det blir goda tillbehör till restaurangen under vintersäsongen då vi inte kan få färska råvaror från den egna odlingen.

Frukost:

På vår frukostbuffé serverar vi fjällfil, ekologisk yoghurt och havregrynsgröt. Hembakt bröd och goda pålägg från egna eller lokala råvaror. Sylter & egengjorda marmelader. Frukt, nötter, flingor och frön. Kaffe, thé, juice och småvarmt.

Lunchpaket:

Lunchpaketet gör du själv från frukostbuffén. Vi har påsar och du har termos som du kan fylla direkt från buffén. Kaffe, thé eller choklad.

Middag:

Vi serverar en fast trerättersmeny kl. 18.00, kockens val med smaker från Jämtland
Våra menyer har det  jämtländska i tanken. Ren, älg, röding, egna lamm/får mm.
Egen potatis och Kolåsens guld så som kantareller och hjortron. Egna och lokala grönsaker och kryddor. Bär, örter och växter från skogen och maten lagas från grunden. Menyn bestäms efter tillgång och efterfrågan och antalet platser är begränsat
Huvudrätten varierar mellan kött och fisk men vi lagar även vegetariskt om man önskar. Förrätten kompletterar varmrätten och desserten avslutar det hela. Vill man beställa specialkost så kostar det extra (det gäller inte allergier)

Dryck:

Mat och dryck, en kombination. Våra viner är i huvudsak ekologiska och de flesta kommer från Europa. Vi använder oss av små och större vinleverantörer.
Lokalt öl från Jämtland och de alkoholfria alternativen kommer bland annat från Jämtlands vingård.

 

Vintersäsong 2025:

21 februari – 27 april. Samtliga måltider måste förbokas senast dagen innan. Vi rekommenderar att ni gör det betydligt tidigare eftersom vi tar in ett begränsat antal gäster. Ev. Specialkost måste bokas senast en vecka innan.
Observera att vi inte har någon servering dagtid. Ej heller kafé.

Sommarsäsong 2025:

28 juni – 28 september.
Observera att vi inte har någon servering dagtid. Ej heller kafé.

Mellan säsong går det bra att boka måltider i samband med övernattning för minst 10 personer. Stängt under jul och nyår!