Restaurang

DSC_0046_2
Här viltfångad Öring och Röding, men oftast har vi
Landöröding på menyn

DSC_0167
Ostar från Oviken, hjortron & lingon från Kolåsen och Jämtländskt öl
och lite rensteksröra i hörnet på Husåknäcke.

DSC_0105_2
Egna djur som lever bökar och betar i Kolåsen.
Magnus en kär och grisskär kille.

Ren mat från fjället!  God hemlagad mat på bra råvaror.

Micke lagar mat utifrån devisen ”Ren mat” och öppettiderna varierar beroende på säsong.

Vintersäsongen 2017. 11 februari – 30 april.

Vilt, vackert och välkomnande…

Var Svenska Turistföreningens motivering när vi tog emot guld för bästa miljöinsatts i december 2013

Vi värnar om djuren och naturen och väljer i första hand lokala produkter och ekologiska råvaror.

Menyerna varierar efter tillgång och efterfrågan men basen är alltid det jämtländska. Undantag med influenser från vårt grannland Norge. Vi är delägare i Fjällbete och har får som betar i Kolåsen varje sommar och ger kött till restaurangen. Vi har uppfödning av den svenska lantrasen Linderödgris och köper ren- och älgkött från djur som betat i Skäckerfjällen. Hela mathållningen har i våra ögon ett sunt tänk och värnar om djur och natur. Micke gör korv, skinka och leverpastej som serveras till frukost så länge lagret räcker.

 

Bor du på hotellet ingår frukost och du kan välja till halvpension 550:- vilket innebär en trerättersmiddag (fast meny)på kvällen och ett lunchpaket med termos som du själv gör från frukostbuffén.

Bor du i stuga eller på vandrarhemmet så kan du välja till helpension för 750:-/p. Då ingår frukost, lunchpaket och trerättersmiddag. (fast meny)

Den 11 februari öppnar vi vintersäsongen. Då serverar vi endast en fast trerättersmeny kl. 18.00
Den 1 juli öppnar vi sommarsäsongen. Då har vi lunchöppet varje dag 12.00 – 16.00 och a la carte på kvällen.