Vandring höst

DSC_0113

fjallvandra

Boka en guide själv eller tillsammans med andra

Sommaren 2017 har ni möjlighet att boka en vandringsguide. Det kostar 750.-/dag för ca 6h vandring. Min. 4 p och max 10 personer. Vill du boka en guide själv så kostar det  2000 kronor.

Vandringspaket!

Vandra med Värdparet! Vandra, vilt och vackert.

Granne med Kolåsen ligger de fantastiska Skäckerfjällen som även kallas ”Lilla Sarek”. Här finns bara en markerad led men vandringsalternativen är fler. I sommar visar Kolåsens värdpar Anna & Micke sina smultronställen i Skäckerfjällen. Gemensamma dagsvandringar och goda middagar som avslutning på kvällen.

Skäckerfjällets naturreservat är ett imponerande fjällområde med fjäll, myrar och urskogar. Det har också en storslagen högfjällskaraktär, med branta fjällsidor och stora nivåskillnader. Från Kolåsen och hotellet ser man rakt in i Rutsdalen. På höger sida sträcker sig Dörrsvalens topp. 980 möh. I mitten ringlar den glittrande Rutsälven som sommartid kan få riktigt varmt vatten. Vi tar er till bäckar och vattenfall, hissnande vyer och sköna dalar. Följ med och upptäck Skäckerfjällen i sommar.

TID: 22-24 september
Pris per person:

Pris STFmedlem: 3200:-
Pris icke medlem: 3500:-
Enkelrumstillägg: 600:-
I priset ingår:
Två nätter boende i dubbelrum, linne, slutstäd, helpension, guide och bastu. Transport i egen bil kan förekomma.

Det går även bra att vara med på själva vandringen. Förbokas via e-post eller telefon. Vandringen den 23 tar ca 6 h den 24 ca 4h i kuperad fjällterräng.
750:-/p lördagen
550:-/p söndagen

Fjällvandring…

Hösten är som gjord för fjällvandring. Granne med Kolåsen ligger Naturreservatet Skäckerfjällen. Ett imponerande fjällområde, variationsrikt med fjäll, myrar och urskogar. Trots att högsta fjället, Sandfjället (Steuker) inte är högre än 1 230 m.ö.h så har Skäckerfjällen en storslagen högfjällskaraktär och kallas för inte ”Lilla Sarek”

Rutsdalen delar fjällmassivet i två delar. På dess sydsida växer frodig granskog, medan motsatta sidan täcks av glesa blandbarrskogar på ett tunt moräntäcke.

Hela området präglas av samiskt liv och arbete. Renskötseln drivs av Kalls sameby och förutom små marker i enskild ägo så är hela reservatet åretruntmark för renbete.

Dörrsvalen (Galonaute) är 984 m.ö.h. och den mest tillgängliga toppen från Kolåsen sett. En dagstur för hela familjen. Lunch eller kaffe på toppen med 360 graders utsikt…

Sockertoppsleden från Kolåsen till Anjan är 3,5 mil lång och tar ca tre dagar med övernattning att vandra. En väl värd vandring, sagolikt vacker. Men kan för den sportige även springas på en dag. En fantastisk löparsträcka.

Vi ordnar hämtning och lämning vid Anjan, Storvallen och på andra sidan Äcklingen. Förbokas via telefon  070 685 1442