Kanotpaddling

DSC_0093_2

från Micke 047
paddling_300

Paddling i Storvallån, en stor upplevelse för alla..

Kolåsens Fjällhotell hyr ut kanadensare. Att paddla uppför Storvallån är en fantastisk upplevelse för alla. Ån slingrar sig fram och är endast lite ström. Små avstickare finns både här och där som ett delta mellan avlånga, mjuka myröar. Alla inbjudande för ett kortare strandhugg. Överallt ser man bävrarnas framfart och är man tillräckligt tyst så får man oftast se även bävern själv, med eller utan ungar. Hjortron finns ofta att plocka precis vid kanten så att du inte ens behöver kliva ur kanoten.

Storvallån leder fram till Storvallforsen och man kan paddla nästan hela vägen fram, mot slutet blir det för grunt. Då lämnar man kanoterna för att fortsätta till fots. Storvallforsen är ett underbart vattenfall med klipphyllor som sticker ut. Här kan du klättra omkring eller ligga och njuta med en god bok beroende på väder och vattenkraft.

Om du fortsätter att gå lite högre upp, så kommer du till Lappforsen, ytterligare ett vattenfall som varma dagar kan få en vattentemperatur på upp till 25 grader. Detta för att Rutsälven som rinner ovanför är så grund och fort blir uppvärmd av solens strålar. Sätt dig på en klipphylla och låt det varma vattnet forsa ner över axlarna. Detta är vad vi kallar vårt eget fantastiska naturspa. Det finns en fördjupning nedanför Storvallforsen där du kan simma motströms och bli peelad av små fiskar på benen, alldeles gratis!